browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Author Archives: zmajjovajovanovic

Нашa гошћа – пјесникиња Александра Чворовић

Поводом седмице читања, у петак, 26. 11. 2021. године, у нашој школи смо угостили пјесникињу Александру Чворовић која је у школској библиотеци најмлађим Змајевцима читала своју бајку “Украла ме Шумбаба”. Ово је једна од активности коју проводимо у оквиру Кампање „Читајмо заједно“. Било је то лијепо дружење у којем су уживали сви присутни.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Нашa гошћа – пјесникиња Александра Чворовић

„Да не останемо без ријечи“

Ово је овогодишњи слоган Министарства просвјете и културе у оквиру   Кампање „Читајмо заједно“ која траје већ пету  годину. Са циљем популаризације читања, затим  развоја читалачке публике и његовања  љубави према књизи, у нашој библиотеци ученици читају поезију, басне, бајке, пословице, загонетке и занимљивости из часописа „Невен“. Ученици су веома заинтересовани за све читалачке активности организоване … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Да не останемо без ријечи“

Радионица Омбудсмана за дјецу

Представници институције Омбудсмана за дјецу су у склопу активности под називом „О твојим правима у твојој школи“, посјетили нашу школу и одржали радионицу на тему „Да ли знамо шта је насиље“. Представници Савјета ученика, предсједници разреда и два ученика новинарске секције су показали завидно знање и потврдили да се у нашој школи разговара на ову … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Радионица Омбудсмана за дјецу

Стално учење и усавршавање

Данас је у школској зборници наша профeсорица Српског језика, Верица Глиговић, на Сједници одјељењског вијећа одржала предавање о изради и анализи контролних радова, тестова и анкета помоћу различитих онлајн алата.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Стално учење и усавршавање

Рад са даровитом и талентованом дјецом

 „Perpetuum mobile – Институт за развој младих и заједице“, уз подршку Града Бања Лука ради на реализацији систематски организованог приступа креирања методологије и модалитета едукације наставног особља у препознавању даровите дјеце и омладине у основним и средњим школама. Дана 10.11.2021.год. проф.др Милица Дробац – Павићевић, експертица са Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци, одржала је … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Рад са даровитом и талентованом дјецом

РАДУЈМО СЕ ЈЕСЕНИ!

Поздрављање јесени не престаје. Ученици 42 разреда са својом учитељицом Добрилом Милинковић израђују букетиће од разнобојог лишћа и украшавају ручно израђене шешире. Ученици своју радост дијеле са директорицом која их је похвалила за креативност.

Categories: Uncategorized | Comments Off on РАДУЈМО СЕ ЈЕСЕНИ!

Змајеви новинари

Змајеви новинари вриједно раде свој посао. Прилог о најмлађим ЗМАЈЕВЦИМА припремиле су ученице VIII2 разреда, Ана Булатовић и Милица Ђекић. Уживајте! Ученици првих разреда Основне школе „Змај Јова Јовановић“ радо су нам дали интервју у којем су објаснили како су се снашли у првом разреду. Причали смо о томе да ли им је тешко, да … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Змајеви новинари

Правилна и здрава исхрана код дјеце

Ученици 71 разреда су са својим одјељенским старјешином Остојом Чергићем организовали,  у оквиру разредног часа, тему о правилној и здравој исхрани. Наиме, наша школа и јесте у самом PUPPI програму који се тиче правилне и здраве исхране код дјеце основношколског узраста. У видеу испод, можете погледати и саму атмосферу с часа. https://www.facebook.com/1808236512611885/videos/472180557488698/  

Categories: Uncategorized | Comments Off on Правилна и здрава исхрана код дјеце

Јесен

Раскошна јесен у холу наше школе. Рад ученика нижих разреда и њихових учитеља.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Јесен

20. Међународни фестивал дјечијег позоришта

У Дјечијем позоришту Републике Српске од 10. до 16. октобра 2021. године се одржао 20. Међународни фестивал позоришта за дјецу. Наши ученици предметне наставе су, као и сваке године, одгледали позоришне представе из различитих земаља и на тај начин допринијели стварању нове позоришне публике у нашем граду и препознавању правих умјетничких вриједности. Ученици шестих разреда … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on 20. Међународни фестивал дјечијег позоришта