browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Author Archives: zmajjovajovanovic

Очување ћирилице

11. 2019. Представници наше школе ученице деветог разреда Миа Михал и Будиша Анђела, са професорицом Милицом Ласицом и бибиотекарком Снежаном Ђурић, су присуствавали додјели награда и захвалница у организацији удружења „Марко Поло“, а у сарадњи са НУБ РС гдје се манифестација и одржала. Наиме, у пројекту су учествовале школе из Србије, Републике Српске, Хрватске и … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Очување ћирилице

Састанак школског тима „Читалића“

Школски тим „Читалића“ се састао 28. 11. 2019. у школској библиотеци. Састанку су присуствовали координатор библиотекар Снежана Ђурић, професори српског језика Стојанка Радановић и Милица Ласица, професор разредне наставе Радица Дувњак, професор ликовне умјетности Свјетлана Лазић, професор информатике Биљана Ковачић и професор музичке културе Дренка Лукендић.   На овом састанку се утврдило шта се до сада … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Састанак школског тима „Читалића“

„Мисли мине“   

Ученици наше школе Софија Благојевић, Предраг Марчета, Никола Бодражић  и Габријел Џајић су освојили треће мјесто на такмичењу под називом „Мисли мине“ у организацији Црвеног крста. Ученике је спремала и водила социјална радница Сања Косић.

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Мисли мине“   

Међународни дан дјечијих права

У нашој ОШ „Змај Јова Јовановић“, 20. 11. 2019. године, приредбом ученика разредне наставе обиљежен је Међународни дан дјечијих права.  

Categories: Uncategorized | Comments Off on Међународни дан дјечијих права

Извиђачи у гостима

У суботу, 9. новембра су свечано отворени 44. новембарски сусрети извиђача у дворишту ЈУ ОШ „Змај Јова Јовановић“. Док су трајали тродневни сусрети извиђача, екипе из Србије, Македоније, Хрватске, Црне Горе и БиХ, као и њихов штаб,  су били смјештени у нашој школи. Свеукопни побједник ове смотре је Одред извиђача „ Мија Станимировић“ из Ниша.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Извиђачи у гостима

50 година од земљотреса у Бањој Луци

Данас, 11. новембра, су ученици седмих разреда са својим одјељенским старјешинама Остојем Чергићем и Ратком Кнежићем, посјетили Музеј Републике Српске гдје су се упознали са изложбом „50 година од земљотреса у Бањој Луци“.    

Categories: Uncategorized | Comments Off on 50 година од земљотреса у Бањој Луци

„Међународни фестивал анимираног филма за дјецу 2019“

У бањалучком биоскупу Cineplexx „Палас“  приказано је више од 200 филмова из разних дијелова свијета, а наши ученици узраста од I до V разреда су присуствовали пројекцији такмичарског и ревијалног програма Фестивала намјењеног за дјецу.

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Међународни фестивал анимираног филма за дјецу 2019“

Предавање о малољетничкој делинквенцији

Овом предавању су присуствовали ученици од VI  до IX разреда, а одржали су га представници МУП-а РС. Ученицима је објашњено све о прекршајима, кривичним дјелима, о употреби наркотика, алкохолизму међу младим. Затим, предочено им је зашто се млади окрећу делинквенцији. Да разлози могу да буду односи у породици,  насиље, лоша средина, лоше друштво… На предавању … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Предавање о малољетничкој делинквенцији

Посјета Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске

Чланови библиотечке секције разредне наставе Основне школе „Змај Јова Јовановић“ Бања Лука посјетили су 21. 10. 2019. године Народну и универзитетску библиотеку РС и том приликом сазнали значај ове важне институције за наш град, али  и Републику Српску. Упознавањем са организацијом рада, књижним фондом, правилима понашања и активностима Библиотеке обогатили су своје знање „мали библиотекари“, … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Посјета Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске

Излет на Борје

Ученици наше школе (разредна настава) су свој јесењи излет провели на планини Борје гдје су се лијепо провели.    

Categories: Uncategorized | Comments Off on Излет на Борје