browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: March 2017

СВЈЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

У Вијећници Банског двора, 21. марта 2017. године, обиљежен је Свјетски дан поезије у сарадњи са Поетским кругом „Стиховница“ на којем су учествовале  рецитаторска секција ОШ „Змај Јова Јовановић“ и драмски студио „Плава звезда“, ОШ „Иво Андрић“. Учествовали су пјесници Ранко Прерадовић, Стевка Козић-Прерадовић, Тихомир Левајац, Миладин Берић, Селена Берић, Милица Бакрач, Александра Чворовић, Јелена … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Зумбули у нашем дворишту

Categories: Uncategorized | Leave a comment

ПОСЈЕТА БАНСКОМ ДВОРУ

Ученици III1 и III2 разреда ОШ “Змај Јова Јовановић“ су са својим учитељицама Бранкицом Лукендић и Вањом Кисин у петак 24. марта посјетили Бански двор – Културни центар. У Банском двору дочекао их је директор ове установе Милорад Петрић гдје их је упознао са историјатом Банског двора и провео кроз просторије.

Categories: Uncategorized | 16 Comments

ДАН ВОДА

Свјетски дан вода се сваке године обиљежава 22. марта. Уједињене нације ове године обиљежавају Свјетски дан вода фокусирајући се на отпадне воде и начине да се смањи проценат и поново употреби вода из домаћинства, градова, у индустрији и пољопривреди. Наши ученици четвртог разреда су дали свој допринос обиљежавању овог важног дана, тако што су на … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

ОДЛАЗАК У БИОСКОП

Наши ученици IV и V разреда су, 17. марта у биоскопу „Палас“, погледали премијеру анимираног филма „Љепотица и звијер“ у Дизнијевој продукцији и у 3D технологији.

Categories: Uncategorized | 1 Comment

ПОСЈЕТА АМЕРИЧКОМ КУТКУ И БИБЛИОТЕЦИ У ДРУШТВЕНОМ ДОМУ „ОБИЛИЋЕВО“

Ученици петог разреда су 13.3.2017. године посјетили Амерички кутак гдје су учествовали у занимљивим радионицама и играма у којима су научили шта је то струјно коло, а и проширили фонд ријечи из енглеског језика. У Америчком кутку, поред интересантних радионица, организују се разна такмичења, читање прича на енглеском језику, интерактивне игре и многи други садржаји. … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Састанак „Читалића“

Седмог марта се састао школски тим „Читалића“ са координатором „Читалића“ за Републику Српску, Силвом Добраш, инспектором-савјетником у РПЗ РС. У пријатном дружењу разговарало се о досадашњем раду и активностима „Читалића“, о изради читалачких дневника, о раду секција у оквиру овог пројекта и свим дешавањима која афирмишу читање и која његују љубав према књизи (дружења са … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Посјета пјесника Тоде Николетића и „Јежурка“

Нашу школу је 1. марта посјетио дјечији пјесник Тоде Николетић. Својим рецитацијама, глумом и шаљивим досјеткама, пјесник је  дружење учинио незаборавним  за све присутне, а нарочито за ученике разредне  наставе. Ученици су активно учествовали у програму, а били су и награђивани бројним изненађењима које им је припремио „Јежурко“. Надамо се да ће се ово дружење … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Општинско такмичење из математике

У нашој школи је 25. 2. 2017. године, одржано је Општинско такмичење из математике. Све присутне, на самом почетку, поздравио је директор Педагошког завода, Предраг Дамијановић, а ученици и наставници свих бањалучких школа, осим рјешавања математичких проблема, имали су прилику да се уз освјежење и укусну закуску, упознају, друже и размијене искуства.

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Женска одбојкашка екипа још једном осваја

Одбојкаска екипа дјевојчица ЈУОШ “Змај Ј. Јовановић” је обогатила школске витрине са још једним одличјем. Наиме, освојено је друго мјесто на општинском такмичењу и тим резултатом је изборен директан пласман на регионално такмичење 26. 03. 2017. године. Вођа екипе: наставник Александар Марић

Categories: Uncategorized | 1 Comment