browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: June 2017

Ђаци креативци украсили планету

Бањалучким Домом омладине 10. 06. 2017. године су владали мали креативци. Ученици основних школа из РС учествовали су и ове године у пројекту “Отпадом украси, планету спаси”. Да су основци и ове године били јако креативни доказао је број изложених радова које су малишани направили од отпада. Наша школа је послала два рада. Један, под … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Дјечије стваралаштво

Дана 31.5.2017. године у нашој школи је обиљежен Дан дјечијег стваралаштва. Ученици су са својим учитељима и наставницима припремили програм који је обухватао комплетан годишњи рад у многим активностима. Кроз глуму, игру и плес ученици су показали колики дар имају у умјетничком изражавању. На штандовима креативне радионице и „Читалића“, били су изложени многобројни предмети израђени … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Смотра „Читалића“

Дана 1.6.2017. у Дјечијем позоришту у Бањој Луци одржана је Смотра „Читалића“ у којој је учествовало десет основних школа ( „Змај Јова Јовановић“ – Бања Лука, „Иво Андрић“ – Бања Лука, „Свети Сава“ – Бања Лука, “ Алекса Шантић“ – Бања Лука, “Десанка Максимовић“ – Трн, “Никола Тесла“ – Прњавор, “Свети Сава“ – Котор Варош, … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

„Парламент риба“

Пројекат „Парламент риба“ је еколошки пројекат који има за идеју подизање свијести становништва о заштити животне средине, нарочито вода, ријека, језера и мора. Пројекат је реализован у сарадњи са „Кurth teather“ (позоришна трупа из Берлина) и „EUCC-D“ (Обалска унија Њемачке), а под покровитељством „DBU“ (Њемачка федерална еколошка фондација). Ученици наше школе су били учесници у … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

ЈУ ОШ „Змај Јова Јовановић“ овогодишњи домаћин „Каравана пријатељства“

Наша Основна школа „Змај Јова Јовановић“ угостила је у периоду од 17. 5. до 20. 5. 2017. ученике и наставнике из пет школа из региона у склопу манифестације „Караван пријатељства.“ Прије три године, на иницијативу директора Основне школе „Светозар Милетић“ из Земуна, обновљен је „Караван пријатељства“ у који су, уз ову основну школу, укључене и … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Сајам за дјецу и омладину

Бања Лука је 20. и 21. маја 2017. године била домаћин највећег догађаја за дјецу и породицу у регији под називом Сајам за дјецу и омладину. Спортска дворана Борик је била најљепше мјесто за игру, забаву, плес, пјесму и дружење. Учешће ученика четвртог разреда ОШ „Змај Јова Јовановић“ у фестивалском програму је било веома запажено.

Categories: Uncategorized | 1 Comment

„Вјетрић несташко“

Промоција књиге „Вјетрић несташко“ ауторке Јелене Глишић одржана је 22. маја у Културном центру Бански двор у Бањој Луци. Пјесникиња и учитељица наше школе је представила своју књигу која садржи 43 пјесме са различитим мотивима. У том послу помогли су јој у рецитовању њени ученици Катарина Шикман, Јована Скопљак, Анђелина Јовановић и Никола Будић, а … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment