browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: October 2017

Поново блистају наши спортисти

На недавно одржаном такмичењу из атлетике, наша ученица деветог разреда Анђела Косић је освојила шесто мјесто у БиХ. Такмичила се у дисциплини скок увис. Поред ученика из Баље Луке, учешће су узели и ученици из Приједора, Лакташа, Градишке, Новог Града, Бијељине, Зворника, Требиња, Сарајева, Тузле. Браво Анђела!  

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Пјесник Исмет Бекрић у посјети нашој и својој школи

Имали смо част дружити се са великим дјечијим пјесником Исметом Бекрићем у нашој ОШ “Змај Јова Јовановић“. Много ученика је присуствовало и учествовало у програму који је осмислио пјесник. Било је доста весеља, цике, аплаудирања. Пјесник је говорио своје стихове, а и ученици су показали својим рецитацијама да познају дјело пјесника Исмета Бекрића који је … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Обиљежавање Дјечије недјеље

Дјечија недјеља се обиљежава сваке године у првој седмици октобра, а један од циљева манифестације је промоција права дјетета и побољшање друштвене бриге за дјецу. Ученици наше школе су били укључени у многе активности: чување кључева Града, отварање дјечијег игралишта у Аквани, одлазак у Фортуну на презентацију о дјечијим правима гдје су се дружили са … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Отварање дјечијег игралишта на Аквани

Ученици наше Основне школе „Змај Јова Јовановић“ су на позив Градоначелника присуствовали отварању дјечијег игралишта у оквиру парка Аквана. На свечаном отварању су били грађани, званице, медији, а посебан гост је био наш ученик Војин Шајић који је протеклих седам дана обављао дужности “малог“ градоначелника. Симболичним пуштањем балона у ваздух, дјечије игралиште и рекреативна зона … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Поново у гостима код Градоначелника

Деветог октобра су наши ученици поново били код Градоначелника. Наиме, „мали“ градоначелник Војин Шајић је вратио кључеве Града и поднио извјештај „ великом“ Градоначелнику о свом раду у току Недјеље дјетета. Ученици су поклонили Градоначелнику пано “Недјеља дјетета“ са исписаним правима дјетета. Дружење је било веома пријатно. Том приликом Градоначелник је позвао ученике наше ОШ … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Кључеви града у нашим рукама

Припала нам је част да наш мали градоначелник Војин Шајић, ученик V разреда ОШ „Змај Јова Јовановић“, прими кључеве Града од градоначелника Игора Радојичића. Група ученика III, IV и V разреда са учитељицама Добрилом Милинковић и Драганом Микановић је посјетила Административну службу града Бања Лука гдје је одржана традиционална примопредаја кључева Града. Том приликом је … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Ученици ОШ „Змај Јова Јовановић“ посјетили Социјално геријатријски центар у Бањој Луци

И ове године су ученици наше школе поводом Међународног дана старих особа који се обиљежава 1. октобра, посјетили Социјално геријатријски центар у Бањој Луци. Представом „Црвенкапа“ коју су припремили млађи чланови драмске секције у сарадњи са креативном радионицом, обрадовали су и увеселили кориснике Центра који су их топло, домаћински дочекали. Соло наступ је имала ученица … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Додјела награда у Народној и универзитетској библиотеци РС

Ученице наше школе су освојиле награде на конкурсима које је организовала ЈУ Народна и универзитетска библиотека Републике Српске поводом обиљежавања Европског дана језика (26. септембар). На литерарном конкурсу са темом „Желим научити твој језик“, награду је освојила Софија Пајић, ученица VII2 разреда, а на ликовном конкурсу „Лого Европског дана језика“ награду је добила Анђела Гатарић … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА

Дана 22. септембра 2017. године на Тргу Крајине организован је саобраћајни полигон на којем је спроведена практична обука дјеце предшколског и раношколског узраста (од пет до девет година) за безбједно учешће у саобраћају. Организовано је и такмичење у вожњи бицикла на посебно припремљеном полигону спретности. Ученици првих, других и трећих разреда заједно са својим учитељима, … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

АНДРИЈА ОБОРИО РЕКОРД

  Ученик IV2 разреда ОШ „Змај Јова Јовановић“ Андрија Станковић, оборио је рекорд БиХ на стреличарском турниру одржаном у хрватском граду Сиску у категорији такмичара од 10 до 12 година. Иако има само девет година, Андрија је након нешто више од два мјесеца тренирања постигао 516 кругова, односно, олимпијски лук. По мишљењу тренера Дамира Вукелића, … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment