browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: February 2018

Читалићи обиљежили Међународни дан матерњег језика

Данас, 21. 2. 2018. године, одржан је час у школској библиотеци поводом обиљежавања Међународног дана матерњег језика. Поред истицања важности његовања српског језика, организовали смо такмичење под називом (не)заборављене ријечи нашег краја. Акценат смо ставили на овогодишњу тему Читалића, а то је  обиљежавање 200 година Вуковог Рјечника. При избору ријечи за такмичење ослонили смо се … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Никола побједник у „Мислиши“

Ученик наше школе, Марчета Никола V2, 17. фебруара је освојио прво мјесто на такмичењу из математике у којем су учествовали  ученици четвртог и петог разреда. Такмичење је организовало Удружење „Мислиша“. Наиме, ријеч је о Удружењу у оквиру којега  најмлађи Бањалучани слободно вријеме проводе на паметан и креативан начин учећи математику и информатику. Наш Никола је … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Светосавска академија

Ове школске 2017/2018. године у нашој школи је одржана академија поводом Савиндана. Било је још свечаније него протеклих година.  Завјештањем језика Стефана Немање, химном посвећеном првом српском просветитељу,  другим рециталима и хорским пјесмама у духу Светосавља, обиљежен је дан првог српског архиепископа, просветитеља и државотворца. Академију су увеличали својим присуством гости из других институција, а … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Прослава 26. рођендана Републике Српске

Имали смо велику част да будемо једна од четири основне школе које су учествовале у програму обиљежавања 26. рођендана Републике Српске. Поред наше ОШ „Змај Јова Јовановић“ учеснице су биле и ОШ „Алекса Шантић“, „Петар Петровић Његош“ и „Свети Сава“. Програм се одржао 9. јануара у Дјечијем позоришту са почетком  у 10,00 часова. Водитељи ове … Continue reading »

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Поново на сцени Банског двора

18. децембра 2017. у Банском двору је одржана свечана академија поводом обиљежавања 25 година Републичког педагошког завода РС. На свечаној академији, поред учешћа хора „Бањалучанке“, затим Кристине Ивановић, ученици наше школе су имали част да буду дио свечаног програма и изведу своју сада већ прослављену представу „Само шјутра“ .            

Categories: Uncategorized | 1 Comment

С љубављу храбрим срцима

С љубављу храбрим срцима Ученици наше школе су направили паное и на тај начин учествовали и дали свој допринос за велику хуманитарну акцију “С љубављу храбрим срцима“.          

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Никољдан

 Никољдан је протекао у у свеопштој радости и весељу и ове године. Наши ученици су са својим учитељима припремили приредбу, а најрадоснији дио био је појављивање Светог Николе, подјела пакетића и дружење са њим.                

Categories: Uncategorized | 75 Comments

ЧЕСТИТАМО ЗМАЈЕВЦИ!

У квизу под називом  „Мисли мине!“ у организацији Црвеног крста Републике Српске, ученици наше школе су освојили друго мјесто. Такмичење се одржало 28.11.2017.године.      

Categories: Uncategorized | 1 Comment

ШАХИСТИ ПОЧЕЛИ СА ПОБЈЕДОМ

У оквиру MOI-a15.12. 2017. почело је такмичење у шаху које се одржава у Сарајеву. Наша екипа ЈУ ОШ „Змај Јова Јовановић“ у првом колу је остварила побједу од 3:1 над екипом ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“. Браво и много среће у даљем такмичењу!        

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Међународни дан дјечијих права

Приредбом ученика разредне наставе обиљежен је Међународни дан дјечијих права у нашој ОШ „Змај Јова Јовановић“, 20. 11. 2017. године.      

Categories: Uncategorized | 1 Comment