browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: October 2018

Сајам запошљавања и предузетништва

24. октобра,  ученици деветих разреда су са својим професорима посјетили Сајам запошљавања и предузетништва и том приликом, на једном мјесту, добили више информација о средњим стручним школама, о факултетима и фирмама које нуде стручну праксу и ученичку награду.              

Categories: Uncategorized | Comments Off on Сајам запошљавања и предузетништва

Сајам књига у Београду

Претпоследњег викенда у октобру, наш колектив је боравио у Београду и, већ традиционално, посјетио Сајам књига који је и ове године обиловао  богатом и разноврсном понудом.                

Categories: Uncategorized | Comments Off on Сајам књига у Београду

Одлични резултати у атлетици

Одлични резултати у атлетици На државном првенству у атлетици, одржаном 11. 10. 2018. године, наши ученици Анђела Топић и Марко Бркић су остварили запажене резултате. Као представници Бањалучке регије, Анђела и Марко су се такмичили у скоку у вис. Марко је са прескочених 155 цм освојио прво мјесто и постао првак свих школа у БиХ, … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Одлични резултати у атлетици

Дјечија недјеља

Дјечија недјеља       У првој седмици октобра, у складу са програмским активностима широм Републике Српске и у нашој школи се одржало низ активности посвећених дјечијим потребама. Активности су биле разноврсне: цртање на тему“ Дјетињство кроз генерације“, осликавање мајица, трећи разред је извео приредбу за првачиће, ишло се у посјету Дјечијем дому „Рада Врањешевић“, учествовало се у … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Дјечија недјеља

Међународни дан старих особа

Међународни дан старих особа На Међународни дан старих особа, 1. октобра,  ученици наше школе су посјетили Геронтолошки центар у Бањој Луци. Као и сваке године приредилу су програм који се састојао од плесне тачке под називом  „Право на осмијех“, драмског текста „Заљубитис“и музичког дијела у извођењу школског хора. На тај начин су исказали своје поштовање … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Обиљежавање Европског дана језика

Обиљежавање Европског дана језика На иницијативу Савјета Европе у Стразбуру, Европски дан језика слави се сваког 26. септембра почев од 2001. године. У нашој школи ученици и професори су били веома активни. Ученици су учествовали у радионици коју је водила професорица Стојанка Радановић. Изводили су закључке да се учењем страних језика више сазнаје о другим … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Прва награда за литерарни рад

Прва награда за литерарни рад Ученица Ања Бера IX2, освојила је прво мјесто на литерарном  конкурсу на тему „ Желим научити твој језик“ поводом Европског дана језика. Признање joj je уручено на свечаном обиљежавању  Европског дана језика у Народној и универзитетскоj библиотеци РС. Ања, честитамо!          

Categories: Uncategorized | Leave a comment