browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: November 2018

„Географски диктат“

На Природно математичком факултету у Бањој Луци, наши ученици од 7. до 9. разреда, су 11. 11. 2018. радили тест под називом „Географски диктат“. Ријеч је о провјери знања из географије која се организује од 2015. године, а иницијатор је Руско географско друштво.Тест је постао веома популаран и ради се у 63 земље широм свијета … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Географски диктат“

Научни шоу на Фестивалу науке

Ученици наше школе су са својим наставницима посјетили осми Фестивал науке који је одржан у бањалучком Дому омладине, 6.11. 2018. године. Фестивал је одржан у организацији Министарства науке и технологије Републике Српске. Ученици су присуствовали научном шоу на којем су на забаван начин приказане научне појаве и експерименти из физике и хемије.        … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Научни шоу на Фестивалу науке

„Супер Штек – Омиљена књига“

Наша ученица шестог разреда Николина Благојевић је освојила трећу награду на нивоу БиХ, на креативном такмичењу под називом „Супер Штек – Омиљена књига“. Наиме, ово такмичење сваке године организује UniCredit банка, а састојало се од креативне препоруке ученика за најдражу књигу. Наша Николина је у свом чаробном читалачком дневнику, који је водила током цијеле школске … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Супер Штек – Омиљена књига“

Састанак „Читалића“

Састанак школског тима „Читалића“ одржан је 31. 10. 2018. године. На састанку се разговарало о октобарским, реализованим активностима као што су: обиљежавање Дана европских језика и посјета и дружење са старијим особама у Геријатријском центру Бања Лука. Представљене су и предстојеће активности у које су укључене информатичка секција, редовна настава српског језика (израда читалачких дневника), … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Састанак „Читалића“

Нове могућности за више образовања

Кампања СТЕМсвима у реализацији Робокидса, едукативног центра, омогућила је најбољим ученицима основних и средњих школа да у наредна четири мјесеца похађају многобројне бесплатне курсеве из различитих СТЕМ области као што су роботика, програмирање, електроника и курсеви из области креативне индустрије, попут графичког и веб дизајна, видеа и фотографије. Отварању су присуствовали представници државних и образовних … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Нове могућности за више образовања

Подмладак КУД-а „Чајавец“

На свом годишњем концерту Културно-умјетничко друштво „Чајавец“  је 27. октобра  додијелио захвалницу нашој школи због дугогодишње сарадње и чланства наших ученика у његовању традиције.          

Categories: Uncategorized | Comments Off on Подмладак КУД-а „Чајавец“

Међународни фестивал анимираног филма

 Ученици трећих разреда, заједно са својим учитељицама, су 25. октобра  присуствовали пројекцији 13 анимираних филмова у „Cineplexx Palas“- у. Филмови су пристигли из многих европских држава: Француске, Шпаније, Пољске, Русије… Након пројекције, ученици су могли да гласају за филм који им се највише допао.        

Categories: Uncategorized | Comments Off on Међународни фестивал анимираног филма