browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: December 2018

НИКОЉДАН

У школском холу је 18. децембра одржана приредба поводом Светог Николе. Програм је био богат, сцену је уредила креативна радионица у никољданском духу са окићеном јелком и поклонима. Публика је била бројна, а дјеца раздрагана и весела, посебно кад се у школи појавио Свети Никола. Приредбу су припремили ученици нижих разреда са својим учитељицама, а … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on НИКОЉДАН

Завршено школско такмичење у шаху

Првенство школе у шаху је ове године привукло велики број ученика који су показали завидан ниво познавања ове игре. Најбољи су се изборили за своје мјесто у тиму, а то су Марко Бркић који је освојио прво мјесто, друго мјесто припало је Милану Секулићу, а треће Николи Будићу. Они ће представљати школу на општинском такмичењу … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Завршено школско такмичење у шаху

Посјета „Читалића“ Дјечијем одјељењу Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске

Библиотечка секција наше школе која је веома активна у Пројекту „Читалићи“, у понедељак, 3.12.2018. године је посјетила Дјечије одјељење НУБ РС у Борику. Срдачну добродошлицу члановима библиотечке секције приредила је књижевница Александра Чворовић, која ради као библиотекар овог одјељења. Поред разгледања Дјечије библиотеке књижевница је испричала бајку „Пјесник из Незнанграда“ коју је недавно написала и … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Посјета „Читалића“ Дјечијем одјељењу Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске

За здравију дјецу

Као и сваке године тако и овог новембра, у нашој школи су ученици седмих разреда обучени о здравом начину живота и правилној исхрани. Ученици су испунили анкете из којих се видјело њихово познавање ове теме. Послије тога су присуствовали предавању сертификованих наставника. Сваком ученику је подијељен материјал како би што успјешније усвојио знање и уврстио … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on За здравију дјецу

Радионице за најмлађе

Чланице удружења „Партнерство за јавно здравље“ су у нашој школи 29. новембра одржале радионице за ученике млађег узраста и њихове родитеље. То је УНИЦЕФ-ов пројекат који промовише здраву исхрану и здрав начин живота за најмлађе.  Ученици су радили вјежбе, такмичили се у обарању руке, учествовали у слагању пирамиде исхране и на крају јели здраву храну … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Радионице за најмлађе

Пријатељство рукометног клуба и наших ученика

  Пријатељство РК Борац и ЈУ ОШ „Змај Јова Јовановић“ потврђено је 22. новембра када су ученике посјетили играчи предвођени првотимцем Слађаном Суботићем.Наиме, Суботић је позвао ученике да присуствују утакмици у којој РК „Борац“ игра са РК „Вогошћа“. Играчи су ученицима подијелили улазнице и на часу физичког васпитања, показали неке техничке елементе рукомета што је … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Пријатељство рукометног клуба и наших ученика