browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: February 2019

Посјета Апеирон-у

Ученици деветих разреда су 20. фебруара посјетили Паневропски универзитет Апеирон како би се упознали са могућношћу наставка школовања у овој средњошколској и високошколској установи.    

Categories: Uncategorized | Comments Off on Посјета Апеирон-у

Радионица „Дигитални грађанин“

У Народној и универзитетској библиотеци РС, 22. Фебруара, су  реализоване прве радионице пројекта “ДИГИТАЛНИ ГРАЂАНИН” са ученицима ОШ “Змај Јова Јовановић”. Циљ пројекта је трансформисати библиотеке у дигиталне иновационе и образовне центре. Пројекат ће кроз библиотеке учинити модерну технологију доступну одраслима и дјеци чиме ће се омогућити савладавање дигиталних вјештина  као што су креирање анимација, … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Радионица „Дигитални грађанин“

Дан матерњег језика

У библиотеци, 21. фебруара,  су ученици уз помоћ библиотекарке обиљежили Дан матерњег језика. Након разговора о значају овог датума, приступило се књижевно-ликовној брошури „Језиколовац“ коју је сачинило Удружење лектора Републике Српске, а у којој се налазе пјесме о правописним правилима. Био је то још један занимљив начин да се утврди стечено знање.  

Categories: Uncategorized | Comments Off on Дан матерњег језика

“БИБЛИОБУС”

Categories: Uncategorized | Comments Off on “БИБЛИОБУС”

Библиобус

У петак, 7. фебруара, на Тргу Крајине, представљен је Библиобус, односно, библиотека на точковима. Ово је још један корак у приближавању књига читаоцима, јер Библиобус ће бити на услузи читаоцима широм града и околине. Овај лијепи, значајан догађај није прошао без учешћа наших ученика. Прије отварања ове покретне библиотеке, приређен је перформанс под називом „Књига … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Библиобус

Најбољи у фудбалу   

Завршена је Лига бањалучких основаца и средњошколаца у малом фудбалу у оквиру Малих олимпијских игара. Након шест викенда, наши ученици су показали да су најбољи на општинском такмичењу и самим тим се пласирали на регионално такмичење које ће се одржати  22. фебруара у Челинцу. Браво дјечаци и само наставите редати успјехе. Пласман: ОШ “Змај Јова … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Најбољи у фудбалу   

Школска слава Свети Сава

Ове школске 2018/2019. године као и сваке године, одржана је академија поводом школске славе Светог Саве. Програм је почео славским обредом, затим извођењем химне посвећене првом српском просветитељу. Свечана академија је садржала рецитале и хорске пјесме у духу Светосавља и на тај начин је обиљежен дан првог српског архиепископа, просветитеља и државотворца. Свечаности су присуствовали … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Школска слава Свети Сава

Светосавска награда

Градоначелник Игор Радојичић уручио је награде најбољим ученицима из 29 основних школа са подручја града. Међу њима је била и наша ученица деветог разреда Ања Бера која се истиче по учењу, владању и ваннаставним активностима. Град традиционално награђује ученике бањалучких школа поводом школске славе Светог Саве. Награђени ученици су добили новчану награду, DVD и књигу … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Светосавска награда