browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: April 2019

Свјетски дан вода

Вода је темељ живота и основни састојак сваког живог бића. Свјетским даном вода, Уједињене нације су прогласиле 22. март, с намјером да се истакне важност воде. У будућности ће потреба за водом премашити њене залихе. Број становника на нашој планети се убрзано повећава, потребе за водом расту, а њена количина се не мијења. Ученици наше … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Свјетски дан вода

Дан планете Земље

Обиљежавање Дана планете Земље у организацији Природно-математичкoг факултета у Бањој Луци, Студијских програма биологије, географије, екологије и заштите животне средине, просторног планирања и хемије, одржано  је у уторак 16. априла 2019. године у периоду од 10 до 11 часова у амфитеатру Природно-математичког факултета. У оквиру програма који је прилагођен овогодишњој теми „Сачувајмо планету Земљу-почни од … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Дан планете Земље

Школа у природи

Наши ученици су и ове године имали организован одлазак на Јахорину у оквиру наставног процеса познатог под називом “Школа у природи“. На овој зимској љепотици ученици су боравили од 25. до 30. марта. У том периоду вријеме им је било испуњено разноврсним активностима, од шетњи, вјежбањима и игром на снијегу до учења и испуњавања задатака … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Школа у природи

Још један пехар

Нашим ученицама честитамо  на освојеном трећем мјесту у такмичењу у стоном тенису у оквиру Малих олимпијских игара.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Још један пехар

„Школа у срцу заједнице“

„Школа у срцу заједнице“ је пројекат који уз подршку USAID-a реализује Центар за образовне иницијативе Step by step, а чији циљ је    превенција насиља кроз образовање засновано на вриједностима и критичком размишљању фокосирајући се на школу као заједницу која је истовремено и дио шире заједнице. Циљ је подржати дјецу да развијају осјећај емпатије, припадања и … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Школа у срцу заједнице“

Побједници на квизу

Ученици шестих и седмих разреда из четири бањалучке основне школе, утврдили су знање, али и научили нешто ново о музејима и ликовној култури у Музеју савремене умјетност РС. Наиме, 21. марта, на интерактивном квизу побиједили су ученици наше ОШ „Змај Јова Јовановић“, а Ана Максимовић, Андреј Кнежевић и Милош Шкрбић које је водила професорица ликовне … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Побједници на квизу

Свјетски дан поезије

Велики дан за писану ријеч, Свјетски дан поезије, проглашен од стране УНЕСКО-а прије 20 година, обиљежава се 21. марта. Поетски круг „Стиховница“ одржао је поетско вече у Црвеном салону Културног центра Бански двор гдје су пјесници из Републике Српске и млади пјесници основци читали своје стихове. Међу њима су биле Миа Рушкић и Софија Благојевић, … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Свјетски дан поезије