browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: May 2019

Такмичење у Мостару

5. 2019. Данас је у Мостару одржано Државно такмичење SPARKreators лиге 2018/19.год. Домаћин је била школа „Силвије Страхимир Крњчевић“. У такмичењу је учествовало 50 школа, а нашу школу је представљао ученик Милош Шкрбић.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Такмичење у Мостару

Занимљиво предавање

У амфитеатру Природно-математичког факултета проф. др Лука Ч. Поповић са Астрономске опсерваторије Београд одржао је предавање „Црне рупе и како их посматрати“, на којем су присуствовали и ученици наше школе. Предавање јe организовано у част 100 година од потврде Ајнштајнове теорије релативности.    

Categories: Uncategorized | Comments Off on Занимљиво предавање

Млади географи

У амфитеатру Природно-математичког факултета је 22. маја 2019. године обиљежен Међународни дан биодиверзитета. Организатори овог догађаја били су Природно – математички факултет (СП Екологија и заштита животне средине и СП Географија) и Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске. Присутнима су се прво обратили сами организатори, Зоран Лукач (Фонд за заштиту животне … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Млади географи

Учешће на парастосу

У Цркви Успења Пресвете Богородице у Кочићевом вијенцу, данас је служен парастос за 153 погинула српска борца из бањалучких мјесних заједница Кочићев Вијенац, Булевар и Побрђе. Наши ученици и наставници, тим поводом већ традиционално уприличе погодан програм. Ове године ученица Ања Бера пјевала је химну “Боже Правде”, а Нађа Подрић говорила стихове пјесме “Светли гробови” Ј.Ј. … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Учешће на парастосу

Дјечији сајам

Дана, 25. маја, наши ученици од првог до шестог разреда под руководством учитељица Радице Дувњак и Данијеле Туркић су учествовали на Дјечијем сајму који се одржаo у дворани Борик.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Дјечији сајам

Кошаркашице освојиле пехар

Завршена је лига основних школа у кошарци, за школску 2018/2019. годину. У женској конкуренцији  наше дјевојчице су се високо пласирале и освојиле друго мјесто. Честитамо нашој кошаркашкој екипи  од срца!

Categories: Uncategorized | Comments Off on Кошаркашице освојиле пехар

„Стриповијетка“

Изложба приповједака Петра Кочића кроз форму стрип умјетности под називом „Стриповијетке“, а коју сачињавају „Јаблан“ и приповијетка „Кроз маглу“ се налази у нашој школи на панелима великог формата, а што сматрамо великом привилегијом. Аутор ових адаптација и цртежа је Милан Младић, члан Удружења стрип аутора и обожавалаца стрипа РС „Девета димензија“ Бања Лука. Сарадња Удружења … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Стриповијетка“

Изложба „Српски просвјетитељи“

Наша пријатељи, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, поклонили су осам плаката са  изложбе под називом „Српски просветитељи“. Наиме, на неуобичајен начин представили су историјске околности и у хронолошком низу, основне податке из живота и рада српских просвјетитеља. Плакати су у нашој школи постављени на зидовима поред кабинета, те на тај начин су  доступни ширем … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Изложба „Српски просвјетитељи“

Резултати из хемије

Наша ученица осмог разреда Анђела Будиша, којој је ментор професорица Јелена Обрадовић, пласирала се на Регионално такмичење из хемије

Categories: Uncategorized | Comments Off on Резултати из хемије

Републичко такмичење из физике

У суботу, 11. маја у нашој ЈУ ОШ „Змај Јова Јовановић“ је одржано Републичко такмичење из физике за осме и девете разреде. Учествовало је укупно 31 школа. Такмичењу су присуствовали директор РПЗ РС Предраг Дамјановић, просвјетни савјетник за физику, магистар Милко Бабић са гостима из Србије, наставници, ученици и домаћини на челу са директорицом Дијаном … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Републичко такмичење из физике