browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: October 2019

„Међународни фестивал анимираног филма за дјецу 2019“

У бањалучком биоскупу Cineplexx „Палас“  приказано је више од 200 филмова из разних дијелова свијета, а наши ученици узраста од I до V разреда су присуствовали пројекцији такмичарског и ревијалног програма Фестивала намјењеног за дјецу.

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Међународни фестивал анимираног филма за дјецу 2019“

Предавање о малољетничкој делинквенцији

Овом предавању су присуствовали ученици од VI  до IX разреда, а одржали су га представници МУП-а РС. Ученицима је објашњено све о прекршајима, кривичним дјелима, о употреби наркотика, алкохолизму међу младим. Затим, предочено им је зашто се млади окрећу делинквенцији. Да разлози могу да буду односи у породици,  насиље, лоша средина, лоше друштво… На предавању … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Предавање о малољетничкој делинквенцији

Посјета Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске

Чланови библиотечке секције разредне наставе Основне школе „Змај Јова Јовановић“ Бања Лука посјетили су 21. 10. 2019. године Народну и универзитетску библиотеку РС и том приликом сазнали значај ове важне институције за наш град, али  и Републику Српску. Упознавањем са организацијом рада, књижним фондом, правилима понашања и активностима Библиотеке обогатили су своје знање „мали библиотекари“, … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Посјета Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске

Излет на Борје

Ученици наше школе (разредна настава) су свој јесењи излет провели на планини Борје гдје су се лијепо провели.    

Categories: Uncategorized | Comments Off on Излет на Борје

Обиљежавање “Дјечије недјеље“ у Музеју РС

„Моја седмица, моја година“  је мото под којим се већ традиционално обиљежава „Дјечија недјеља“  у Музеју Републике Српске. Музеј је у посљедњих 14 година постао мјесто гдје се дјеца осјећају угодно, друже се и прихватају различитости у данима обиљежавања Дјечије недјеље. Наши ученици су припремили и извели програм у Музеју, а гости су били Центар“Заштити … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Обиљежавање “Дјечије недјеље“ у Музеју РС

Прво мјесто за „перличасту кутијицу за накит“

Факултет за екологију, НУБЛ-а са удружењем Екосфера је по четврти пут организовао наградни конкурс „Отпадом украси, Планету спаси!“ Пред жиријем није био нимали лак задатак, јер су многи радови испуњавали кртеријуме, али пресудне су биле иновативност и креативност. Наша ученица III2 разреда Емилија Рогач је освојила прво мјесто у категорији радова од пластичних флаша и … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Прво мјесто за „перличасту кутијицу за накит“

Посјета РТРС

Ученици VII2 одјељења су данас са својим разредним старјешином Остојом Чергићем посјетили Дом РТРС. Љубазни домаћини су их упознали са радом на програмима, нарочито са техничком подршком, а што је ученике веома занимало.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Посјета РТРС

Посјета Геронтолошком центру

Наши ученици у традиционалној посјети Геронтолошком центру у Бањалуци поводом 1. октобра, Међународног дана старијих особа. Било је лијепо и свечано, а било је и суза.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Посјета Геронтолошком центру

Дан Музеја Републике Српске

септембра Музеј РС обиљежио је 89 година постојања и тим поводом директорица Дијана Богдановић, библиотекарка Снежана Ђурић и професор географије Остоја Чергић присуствовали су свечаном отварању изложбе „Свети заштитници земље руске“.

Categories: Uncategorized | Comments Off on Дан Музеја Републике Српске

Јесењи излет

Данас су ученици наше школе из предметне наставе били на јесењем излету и посјетили Спомен подручје Доња Градина, гдје им је одржан историјски час. Након тога су посјетили и манастир Моштаницу, а затим су учествовали у спортским активностима и такмичењима.        

Categories: Uncategorized | Comments Off on Јесењи излет