browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: December 2019

Радионица „Анимације у пијеску“

21.12 .2019. год. Данас је у нашој школи, од 12 до 16 часова,  одржана креативна радионица „Анимације у пијеску“. Радионицу су одржале Жана Форца као предавач и Драгана Протић као водитељица пројекта са одабраним ученицима. Слиједи наставак…  

Categories: Uncategorized | Comments Off on Радионица „Анимације у пијеску“

Дидактички материјал

12. 2019. Данас су нас посјетили представници Удружења за помоћ ментално недовољно развијених лица и донирали дидактички материјал који су израдили корисници удружења у пројекту „Социјално предузетништво, препреке и перспектива“, а који је суфинансирао Град Бања Лука.  

Categories: Uncategorized | Comments Off on Дидактички материјал

Никољдан

Никољданска приредба у нашој школи је одржана 17. децембра. Сцена је била уређена у празничном духу са звијездама, камином, чизмицама  и раскошном јелком. Распложени и весели ученици су са радошћу дочекали Светог Николу након богатог програма који се састојао од учешћа драмске, рецитаторске, ритмичке, луткарске секције и малог хора. Публика је била бројна, а школом … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Никољдан

Библиотечка секција у посјети „Сњешкову“

Чланови библиотечке секције заједно са библиотекарком Бојаном Нинић посјетили су у понедељак, 16. децембра 2019. године зимску чаролију „Сњешково“ у Дјечијем позоришту Републике Српске.  

Categories: Uncategorized | Comments Off on Библиотечка секција у посјети „Сњешкову“

„Школа у срцу заједнице“

Директор и педагог школе Дијана Богдановић и Бланка Црнчевић су прошле 4. модул под називом „Сарадња школе и породице“, а који је одржан на Јахорини од 26-29. новембра 2019.

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Школа у срцу заједнице“

„Школе за 21. вијек“

Прва менторска посјета нашој школи у склопу пројекта „Школе за 21. вијек“, 10. 11. 2019. год.

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Школе за 21. вијек“

Одлазак у Планетаријум

27.11.2019. год. Ученици шестог разреда су са својим одјељенским старјешинама Дренком Лукендић и Александром Марићем посјетили Планетаријум на ПМФ-у у Бањој Луци.  

Categories: Uncategorized | Comments Off on Одлазак у Планетаријум

„Online“ квиз о животу и дјелу Ј. Ј. Змаја

Поводом обиљежавања 186 година од рођења Јоана Јовановића Змаја 4. децембра, ученици предметне наставе су учествовали  у  „online“ квизу са питањима која су се односила на живот и дјело писца чије име носи наша школа. Квиз је иновативно израдила професорица српског језика Верица Глиговић. Ученици су били подијељени у седам група. „Такмичење“ је било неизвјесно … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on „Online“ квиз о животу и дјелу Ј. Ј. Змаја

Квиз знања „Шта дјеца знају о Чика Јови Змају“

Поводом обиљежавања 186 година од рођења нашег истакнутог књижевника Јована Јовановића Змаја у нашој школи се 2. децембра одржао квиз знања „Шта дјеца знају о Чика Јови Змају“. Библиотечка секција коју води Бојана Нунић, у сарадњи са учитељицама Радицом Дувњак и Данијелом Туркић, је у склопу квиза знања представила: лик и дјело Јована Јовановића Змаја … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Квиз знања „Шта дјеца знају о Чика Јови Змају“

Очување ћирилице

11. 2019. Представници наше школе ученице деветог разреда Миа Михал и Будиша Анђела, са професорицом Милицом Ласицом и бибиотекарком Снежаном Ђурић, су присуствавали додјели награда и захвалница у организацији удружења „Марко Поло“, а у сарадњи са НУБ РС гдје се манифестација и одржала. Наиме, у пројекту су учествовале школе из Србије, Републике Српске, Хрватске и … Continue reading »

Categories: Uncategorized | Comments Off on Очување ћирилице